Vitaliteitsscan: ontwikkel je medewerkers

-

Oplossing

Waarom een vitaliteitsscan? 

Een slagvaardig team staat of valt bij de prestaties van je medewerkers. Maar hoe energiek voelen zij zich? Lopen ze ergens tegenaan? Ervaren ze stress tijdens hun werk en zo ja, waar komt dat door?

Met onze vitaliteitsscan krijg je waardevolle inzichten in krachten, klachten en verbeterpunten van je medewerkers. Het geeft je handvatten om je mensen doelgericht te ontwikkelen naar energieke medewerkers: zowel hun fysieke en mentale gesteldheid als werkgerelateerde vaardigheden. En dit alles met interventies op maat. Denk bijvoorbeeld aan trainingen op gebied van planning, samenwerken, communicatie en pestgedrag. Vervolgens geven we je medewerkers de plek in de organisatie waar zij de grootste bijdrage kunnen leveren én zich het prettigst voelen. Met als resultaat dat zij meer werkplezier ervaren, er minder uitval is en jij je omzet ziet stijgen.  

Hoe werkt het? Nadat de medewerker de digitale vragenlijst heeft ingevuld, bespreken we deze individueel tijdens een kort evaluatiegesprek. Hierbij krijgt de medewerker advies, tips en een eventueel vervolgtraject aangeboden. Als werkgever ontvang jij een bedrijfsrapportage, die je inzicht geeft in de vitaliteit van het individu én je team, inclusief adviezen voor verbetering en ontwikkeling. De resultaten kunnen als basis dienen voor een vervolgtraject. 

De vitaliteitsscan verloopt synchroon met het in kaart brengen van het salesproces 

Resultaat

Inzicht in het welzijn van je medewerkers

Handvatten voor persoonlijke ontwikkeling

Zet mensen in hun kracht

Reduceer het ziekteverzuim

Meer omzet door een fit salesteam

Aanpak

Onze bewezen werkwijze

De vitaliteitsscan bestaat uit op maat gemaakte digitale vragenlijsten over leefstijl en mentale belastbaarheid maatwerk, gecombineerd met een individueel evaluatie- en adviesgesprek. Ons doel blijft altijd hetzelfde: resultaatgericht verandermanagement. Dit doen we niet op een dwingende wijze, maar juist door medewerkers te betrekken bij het hele veranderproces. De vitaliteitsscan is onderdeel van een helder en concreet plan van aanpak met een duidelijk doel. Deze omvat drie heldere stappen: 

Structuur aanbrengen in het salesproces

Datagedreven sales: CRM op de juiste manier inzetten

Mensen ontwikkelen en in hun kracht zetten