Exite ICT

Algemeen directeur

Robbie Mulders aan het woord

“Saskia gaat niet weg voordat er resultaat behaald is”
De afgelopen jaren heeft Exite ICT diverse transformaties ondergaan. Na de verzelfstandiging van Exite ICT in 2019, verhuisde het ICT-bedrijf naar een ruimere locatie en kreeg het ambitiemerk wind onder de vleugels. Algemeen directeur Robbie Mulders: “Het zijn voor ons roerige tijden geweest, omdat er veel in verandering was intern. Het businessmodel was in transformatie, het salesproces moest worden herzien en er ontbrak wat dynamiek in het samenspel tussen sales en marketing. Samenwerking als integraal geheel ontbrak op bepaalde fronten binnen de commerciële organisatie. We wilden dan ook graag de afdelingen vanuit het nieuw te ontwerpen proces beter met elkaar laten samenwerken. Door de veelvoud aan interne projecten (i.v.m. de verzelfstandiging) en het geloof dat externe specialistische ogen dwingen, hebben we destijds besloten om Saskia Dors als externe adviseur in te schakelen; oorspronkelijk voor het leadgeneratie proces. Na de inventarisatiefase werd echter zeer snel duidelijk dat we veel meer rendement konden boeken met Saskia dan initieel beoogd, dus hebben we haar tevens betrokken bij het overkoepelende salesproces.”  

Anders denken, anders doen
“Omdat Saskia veel ervaring heeft met het optimaliseren van acquisitie processen binnen bedrijven, zag zij al snel waar optimalisatie te behalen viel binnen het marketing- en salesteam van Exite. Ze concludeerde dat de leadopvolging niet consequent was en dat Exite hierdoor potentiële omzet miste. Vanuit de inventarisatie en monitoring konden we gezamenlijk concluderen dat er meer moest gebeuren dan wat procesoptimalisaties doorvoeren. Aspecten als teamspirit, persoonlijke drive en individualistische werkhouding kwamen steeds meer op de voorgrond te staan en dit resulteerde vrij vlot in het blootleggen van andersoortige uitdagingen. Een uitdaging die zowel Saskia als Exite niet uit de weg gingen. Door de gehanteerde aanpak kregen we snel een groot deel van het team mee.”

“Voor het vervolgtraject zag Saskia de potentie van de verbeteringen en beet zij zich samen met Sales Manager Mark Kiffen vast in de beoogde verbeterdoelstellingen. ‘Anders denken, anders doen’ was haar motto en daar geloofden we in. Door onze medewerkers zelf de juiste KPI’s te laten formuleren en zich bewust te laten maken van wat er moet gebeuren om je doelstellingen te halen, creëerde ze goodwill om te veranderen. Er ontstond persoonlijk inzicht in welke input nodig is voor de gewenste output en ook ieders rol binnen het nieuwe proces. Er ontstond dynamiek, saamhorigheid en spirit. Proactieve leadopvolging was precies de boost die dit team én Exite nodig had. Het is bijzonder om te zien hoe we als team, waar Saskia onderdeel van was, in 1 jaar tijd over de volledige linie het werkgeluk en succes hand in hand hebben kunnen laten gaan!”

Eerlijk en recht door zee
“Het voordeel van een externe adviseur is dat je ogen worden geopend en dat je een onafhankelijke versie van je commerciële organisatie krijgt te zien. Soms word je als ondernemer geblindeerd, omdat je simpelweg niet alle details meekrijgt. Saskia heeft ons hier goed bij geholpen. Ze is een fijne persoonlijkheid die eerlijk haar mening geeft, pragmatisch en rechtdoorzee is. Op een prettige manier, niet dwingend. Doordat ze veel kennis heeft van acquisitie en leadopvolging, kan zij haar zienswijze goed beargumenteren en krijgt zij zowel de ondernemer als het team mee. Zelfs als de teams in kwestie in de weerstandmodus komen, weet ze er een win-winsituatie van te maken. Ze werkt planmatig, gestructureerd en doelgericht en dat gaf mij direct het vertrouwen dat het goed komt. In het begin zei ze al tegen mij: ‘Ik ga niet weg voordat er resultaat behaald is’. En dat is ons samen gelukt. Het is zeer waardevol wat zij voor Exite ICT en onze klanten heeft betekend!”