Kloepfel Benelux

Partner

Peter Smit aan het woord

Peter Smit, Partner bij Kloepfel Benelux: “Toen wij een paar jaar geleden een dochteronderneming startten van de Kloepfel Group, was er binnen ons team weinig ervaring in sales. Om die reden benaderde ik Saskia Dors met de vraag of zij een salestraining kon geven. Eenmaal in gesprek werd meteen duidelijk dat een goed salesproces, de basis voor ieder salesteam, ontbrak binnen onze startup. We hadden wel een CRM-systeem tot onze beschikking, maar we deden er niks mee. Geen structuur, geen afspraken, geen inzicht. We realiseerden ons dat een goed gestructureerd sales proces nodig was om de verdere groei van ons bedrijf te realiseren. In eerste instantie zijn we zeer succesvol geweest om binnen ons huidige netwerk potentiële nieuwe klanten te vinden, maar we beseften ons ook dat dit netwerk niet voldoende is.

Samen met SalesInvest zijn we vervolgens gaan inzoomen op het proces. Hoeveel leads hebben we nodig om een bepaalde omzet te behalen? Wie zijn onze A-prospects, die het meest interessant zijn, en wie zijn B-prospects? Wat zijn de KPI’s waar we op willen sturen? Op deze manier werden we aan het denken gezet. Tevens leerden we ons CRM-systeem optimaal in te richten, goede rapportages te maken en te sturen op data. Dit werd door ons moederbedrijf in Duitsland als groot voordeel gezien, waardoor we meer support kregen van onze Duitse collega’s. Omdat sales voor ons nieuw was, viel er veel te leren. We kregen zelfs tips over hoe we goede vragen konden stellen aan de telefoon. Onze jonge, enthousiaste medewerkers waardeerden dit enorm!

We hadden op dat moment alle capaciteit en kennis in huis om sneller te kunnen groeien, maar het ontbrak ons aan tijd om potentiële klanten te bellen. Daarom maakten we een afspraak met De Leadopvolgers: wij leveren een bellijst aan, waarvan 50% (de warme leads) door ons benaderd wordt en 50% (de koude leads) door De Leadopvolgers. Die extra power van De Leadopvolgers, helpt ons bedrijf enorm. Deze synergie is precies wat wij nodig hadden.

De manier waarop SalesInvest en De Leadopvolgers werken, ervaren wij als zeer prettig: toegankelijk, gestructureerd, met gevoel voor humor en doordacht. Saskia Dors heeft echt een ondernemersgeest en denkt mee met wat je als bedrijf nodig hebt. Wat De Leadopvolgers doen, ligt echt in het verlengde van SalesInvest. Eerst het proces, dan pas telefonische acquisitie. Samen voor het beste resultaat gaan, is waar onze focus nu op ligt!”

Kloepfel Benelux
Kloepfel Consulting Benelux is een inkoopadviesbedrijf dat gespecialiseerd is in  inkoopoptimalisatie en het implementeren van kostenreducties voor producerende bedrijven. Onze missie? De winstgevendheid van onze klanten op een duurzame manier verhogen. We zijn een dochteronderneming van de Kloepfel Group.

 

 

Overzicht Kloepfel Benelux
Plaats: Houten
Branche: Zakelijke inkoop

Werkzaamheden SalesInvest

  • Salesproces in kaart brengen
  • Salesproces inrichten
  • CRM-systeem inrichten
  • Trainen medewerkers

Werkzaamheden De Leadopvolgers

  • Koude acquisitie
  • Opbouwen en onderhouden potentiële relaties
  • Plannen gekwalificeerde salesafspraken