Salestraining: slimme en succesvolle leadopvolging

Oplossing

Wat leer je?

In deze masterclass ‘Blijf in de lead’ word je als salesteam of salesmedewerker meegenomen in het proces van leadopvolging. Je leert hoe je meer structuur kunt aanbrengen in je huidige salesproces waardoor je beter in staat bent om de juiste prioriteiten te stellen. Daarnaast oefenen we gespreks- en luistertechnieken die je helpen bij het opbouwen en onderhouden van een prettige klantrelatie waardoor verkopen niet voelt als verkopen.

Aanpak

Hoe werken wij?

We werken vanuit authenticiteit en op basis van specifieke praktijksituaties. Ons doel is om de deelnemers te laten inzien dat met de juiste inzichten, tools en houding klanten werven steeds eenvoudiger, doelgerichter én leuker wordt. Goede leadopvolging vereist focus en consistentie. Daarom is de masterclass opgebouwd uit trainingssessies en online feedbacksessies. Na afloop ontvangt iedere deelnemer het handboek ‘Blijf in de lead’. Hierin is vastgelegd wat we doorlopen en afgesproken hebben. Eveneens vind je hier onze belangrijkste acquisitie tips in terug.

Resultaat

Gestructureerder acquireren

Beter prioriteiten stellen tijdens het salesproces

Leads, prospects en klanten consistent aandacht geven

Succesvoller klantrelaties opbouwen en onderhouden

Commerciële doelstellingen behalen

Nog meer plezier in verkopen

Duur: Al onze trainingen zijn maatwerk, het is een combinatie van diverse trainingssessies, opdrachten, online feedbacksessies en een online leeromgeving. 
Locatie: Incompany of bij SalesInvest in Enschede
Voor wie? Salesmanagers, accountmanagers, commerciële binnendienst medewerkers, salesteams.