Zijn jouw salesmedewerkers ook vaak ‘te druk’ waardoor omzet stagneert? Veel managers vragen zich af of het salesteam wel de juiste prioriteiten stelt. Maar is het eigenlijk wel duidelijk wat men van elkaar verwacht?

Als er geen helder salesproces is met duidelijke KPI’s, dan is sturen op cijfers lastig. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel leads er deze week zijn gebeld, hoeveel offertes er uitstaan en of de salesagenda genoeg gevuld is? Wanneer je stuurt op cijfers, dan denkt iedereen mee in het bedrijfsbelang en niet in eigen belang. Dat is een groot voordeel. Stuur je op gevoel en heb je geen inzicht in wat er werkelijk gebeurt? Dan weet je nooit waar dat toe leidt.

Vaak denken managers dat het geven van kaders medewerkers beperkt in hun vrijheid. Uiteindelijk ervaren medewerkers dat echter niet zo. Meer structuur geeft namelijk ook meer ruimte in je hoofd. Als ik zie dat de energie weer gaat stromen binnen het salesteam, dan weet ik dat ze op de goede weg zitten. Het mooie daarvan is dat je dit direct terug ziet in het salesresultaat!