Second Home Invest

Mede-eigenaar

Paulien Haagsma aan het woord

“Dat commerciële zit niet zo in me, maar Saskia heeft me goede handvatten gegeven!”
De markt voor recreatiewoningen is booming en dat heeft Paulien Haagsma, mede-eigenaar Second Home Invest, zeker gemerkt het afgelopen jaar. Er kwamen zo veel aanvragen binnen voor een tweede woning in Portugal of Oostenrijk dat zij er haar handen aan vol had. Paulien: “Ondanks dat ik zeer content was met de hoeveelheid potentiële klanten, zag ik door de bomen het bos niet meer. Er zat totaal geen structuur in mijn proces voor leadopvolging waardoor ik op een gegeven moment niet meer wist welke lead ik als eerste moest bellen. Dat gaf me onrust. Bovendien voelde ik telkens een drempel bij telefonische acquisitie. Wat als men de prijs de hoog vindt? Wat als mensen vragen gaan stellen waar ik geen antwoord op weet? Dat commerciële zit gewoon niet zo in me. Gesprekken vielen daardoor soms stil, terwijl er voor mijn gevoel meer uit te halen was. Om die reden heb ik de hulp van Saskia Dors ingeroepen. Zij heeft me goede handvatten gegeven, zodat ik goed voorbereid en gefocust ben waardoor ik met meer vertrouwen salesgesprekken kan voeren!”

Funnelstrategie
“Niet iedere lead is een kwalitatieve lead. Saskia heeft me geleerd dat leads kwalificeren heel belangrijk is in de eerste fase van leadopvolging. Zo voorkom je dat je te veel tijd besteed aan leads die je niks opleveren. Door het CRM-systeem optimaal te gebruiken en processen te automatiseren, krijg je al snel de potentiële ‘deals’ in beeld waar je de focus op kunt leggen. De manier waarop we dit samen hebben georganiseerd heb ik als zeer prettig ervaren. Saskia gaat letterlijk naast je zitten en neemt stap voor stap het hele verkoopproces met je door. Dan wordt direct duidelijk waar je tegenaan loopt en wat je daar aan kunt doen. Zo maakten we samen een belschema om een salesgesprek goed te kunnen opbouwen en gaf ze mij het advies om wat informeler te zijn tijdens de gesprekken. En dat werkte!”

Verandering van mindset
Die informele werkwijze, is ook precies de sfeer die Saskia met zich meebrengt. Paulien: “Ze is vrolijk, direct maar ook heel zakelijk. Ze zei tegen mij: er zijn altijd meer mensen die geen klant worden dan die wel klant worden. Maak je dus niet zo druk als er iemand afhaakt. Neem het vooral niet persoonlijk op en bel gewoon de volgende lead! Deze verandering van mindset heeft mijn ogen geopend. Het is hierdoor voor mij makkelijker geworden om die drempel over te gaan. In het handboek ‘Blijf in de lead’ dat zij mij overhandigde na onze samenwerking staan alle persoonlijke adviezen die ze mij heeft gegeven. Dit geeft me houvast bij telefonische acquisitie. Ik moet er ook echt weer eens naar kijken, want ik merk dat je na verloop van tijd toch makkelijk terugvalt in oude gewoontes. Maar wat Saskia mij geleerd heeft zal mij sowieso altijd bijblijven!”